Voor wie
Corporatiemedewerkers die verzoeken tot schadevergoeding van huurders behandelen. En voor corporatiemedewerkers die te maken hebben met gebreken (onderhoud en reparaties).
Inhoud
Als in een huurwoning een gebrek ontstaat, kan dit tot gevolg hebben dat er een verwarrende discussie ontstaat tussen de verhuurder en huurder. De huurder heeft op de een of andere manier last van het gebrek en wil daarin gecompenseerd worden. Deze cursus heeft tot doel zeer duidelijk en overzichtelijk aan te geven welke juridische mogelijkheden de huurder heeft om zijn gewenste huurprijsvermindering, schadevergoeding en reparaties af te dwingen.
Tijdens de cursus zullen deze mogelijkheden visueel, op een mind-mapping manier, en overzichtelijk uitgelegd worden. Speciale aandacht wordt gegeven aan de verwarring die ontstaat omdat twee wetsartikelen naast elkaar van toepassing kunnen zijn als het gaat om schade die de huurder lijdt in de huurwoning.
Aan de hand van de jurisprudentie zal duidelijk worden gemaakt dat het voor de rechter weinig uitmaakt op welke bepaling de vordering wordt gestoeld. Voor beide bepalingen zal duidelijk worden gemaakt aan welke voorwaarden de vordering van een huurder moet voldoen, wil de rechter de verhuurder veroordelen om schade te vergoeden.
Enkele onderwerpen
- Wat is een gebrek?
- Wat zijn de gevolgen ervan?
- Wat mag wel en wat mag niet gerepareerd worden?
- Wat mag de huurder zelf repareren?
- Wanneer heeft de huurder recht op een huurprijsvermindering (niet Huurcommissie)?
- Wanneer is een verhuurder aansprakelijk voor schade op grond van artikel 7:208? Wat zijn daarvoor de eisen?
- Wanneer is een verhuurder aansprakelijk voor schade op grond van artikel 6:174? Wat zijn daarvoor de eisen?
Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.